VALPAR FÖDDA  MELLAN SEUCH SEJCH TAPPRA SILVA och NOUCH NOJ(K)CH TIURJEGERENS SHERIFF

5 valpar 3 hanar o två tikar alla tingade

Silva är en underbar liten hund! Hon har alltid älskat att samarbeta och är en naturlig apportör. Silva styrkor i jakten är att hon är helt suverän på att hantera fågel även de svåraste fasan o tjädertupparna att hon har en kanonavance och att hon aldrig skulle gå bet på en apport. Silva blev med sina två åttor i elitklass utsedd av MSVK till årets bästa elitklasshund (alla SVK's raser) 2015. Silva är inte den mest explosiva hunden. Silva har stor rovviltsskärpa och har avdödat flertalet rävar, grävlingar och katter. Silva är mentalt mycket stabil och har ett hjärta av guld. Silva är välpälsad och välvinklad. Hon har sedan tidigare två kullar (se deras samlade mentaltest nedan) I båda kullarna finns jakt o utställningsmeriterade valpar som tex Tappra Snap som är fullcertad på utställning /BIMoch med en 9a på fält vann riksprovet i ukl 2017, Tappra Snälla som också hon fick en 9a i ukl o nu har två 7or i ökl, Tappra Snoor med en 2a ukl skog och Cert/ BIR på utställning. Tappra Scruttan som vid 1 år o 9 mån är fullcertad som unghund o uppflyttad till ekl jakt (dvs 1*1ukl fjäll o 2*1 ökl fält) Tappra Sciro har 7a i ukl fält o Tappra Scud har 3a uk Hög Fjäll (Norge)

Sheriff är en medelstor hane som precis som Silva är välpälsad, välvinklad o mentalt super stabil! Sheriff jagar lika bra i skog som på fjäll! Sheriff är husses första Vorsteh. Sheriff har från sina tidigare kullar valpar som är både utställnings och jaktmeriterade,  tex Runa med 1AK och Crom med 1VK

Båda hundarna är fullt friska, från friska linjer och har lämnat friska avkommor. Båda hundarna är naturligt lugna och tysta inne och fantastiska familjehundar som gillar att jobba.


Sheriff