SEUCH SEJCH Tappra Silva o SEUCH SEJCH FIJCH Esspes B'Joppe

Silva är en underbar liten hund! Hon har alltid älskat att samarbeta och är en naturlig apportör. Silva styrkor i jakten är att hon är helt suverän på att hantera fågel även de svåraste fasan o tjädertupparna att hon har en kanonavance och att hon aldrig skulle gå bet på en apport oavhängigt om den är i vatten eller på land. Silva blev med sina två åttor i elitklass utsedd av MSVK till årets bästa elitklasshund (alla SVK's raser) 2015. Silva är ingen utpräglad fjällhund utan gör sig bäst i skog o på fält även om hon givetvis även jagar på fjäll. Silva har mycket stor rovviltsskärpa och har avdödat flertalet rävar, grävlingar och katter. Silva är mentalt mycket stabil och har ett hjärta av guld. Den vänaste av själar. Klok, trygg och tålmodig. Katternas och tjädertupparnas skräck och en snarkare av rang Silva gör allt för en frolic och piruetter och danssteg för lite torrfoder. Älskade att vara nära i soffa och säng. Hon förstod aldrig vitsen med att springa framför cykeln och ta ut sig i onödan, den kraften sparades till jakten som var det bästa hon visste. O varför bada o simma om man inte ska apportera fågel, helt onödigt i Silvas ögon. Silva är välpälsad och välvinklad. Silva tävlas även i lydnad och viltspår och används praktiskt i eftersök.

Joppe är en medelstor hane som precis som Silva är välpälsad, välvinklad o mentalt super stabil! Joppe jagar lika bra i skog som på fjäll! Joppe har placerat sig i topp på Riksprovet flera gånger, kom 2a på skog och 1a på fjäll. Joppe är en fantastisk draghund och skulle utan tvekan kunna bli dragchampion om husse startade på tävling.

Båda hundarna är fullt friska, från friska linjer. Båda hundarna är naturligt lugna och tysta inne och fantastiska familjehundar som gillar att jobba.