Mor: J SEVCH Tappra Sunna

Far: D1, S1, VGP1/336P., BTR, VBR, LN, HN, SW1, SW/3 KS Lenni vom Möwensee

Detta är en mycket intressant kull då fler av hundarna i stamtavlorna inte förekommer frekvent i Sverige! Lenni är mycket välmeriterad i Tyskland och SU-kullen har redan vid 1 års ålder pris på jakt prov, pris på viltspårprov och excellent på utställning.


Lenni är en tysk hane som har AA på höfterna or friröntgad på armbågarna samt friröntgad för OCD han är helbrun, ca 65 cm hög  och ganska kraftigt bygd . Lennie har förutom en rad fina provmeriter vunnit DR Kleemanprovet 2022, domarberättelse längre ner. Så här beskrivs Lennie av sin ägare:

Lenni är en mycket elegant, medelstor hane med ett mycket mörkt pigment.

Under jakten imponerar han med sin mycket höga vattenpassion, sin uthållighet och sitt absolut lugna sätt.I fältet visar han alltid utmärkta pekförmåga och sitt intelligenta sätt att använda näsan.

Han är en mycket trevlig och lugn kille både på jakt och hemma. Rovdjur av alla slag dödas utan kompromisser. Med andra hundar är han alltid väldigt sällskaplig och balanserad.

Domarberättelse;

Med "Lenni" fick vi en enastående sådan Hund presenterad som förtjänar examen vinnare av denna 44:e dr. Kleemann uppfödning har blivit ett läsprov.

I exemplariskt och uttrycksfullt Klok med högt huvud, uttalad Finders vilja och expansiva hopp den storramade hanen letade efter i dem alla sökningar och även i parsökningen hyvlat och framgångsrikt med dussintals vikprojektion, bred dressing och Förtöjning av harar och fasaner.

Åkerområden och vattenförekomst bort. I ingen av sökningarna blev vilda svämma över, detta var väder och fixade spel tidigt, i stort avstånd angivet, projicerat, åtdragna och fixerade. Alla varv med högt huvud in i vinden som ständigt utnyttjades. Ledaren hade ett högt förtroende för den lydiga hunden, den mycket breda Sökning indikerade lydnad flera gånger Harar och fasaner med skottvila. Trots många springande kaniner eller döende fasaner har alltid varit planerad och fokuserad. Som på fältet, så var det i vattnet Bläddra utan att ducka den enastående Användning av näsan med passion och varaktighet med vinden kraftfull utan inverkan av hunden bevisad.

 Sunna kommer från en mycket jämn och i unga åldrar välmeriterad kull! Vid 1 års ålder (spår o vatten gjorda innan de fyllt ett var 5st meriterade i UKL! I år strax över två år är 4st meriterade i ÖKL varav tre st har 7or i fältbetyg med meriter på både skog o fält, alla tre är uppflyttade till EKL.  

Så här beskriver husse sin Sunna; Denna fantastiska hund Tappra Sunna. Som denna sommar och höst har hunnit med att bli Viltspårchampion. Två utställning med CK och bäst i rasen på bägge. Nu även 2 första pris i öppenklass på jaktprov och därmed uppflyttad till Elitklass Dessutom jagad över praktiskt på fält o fjäll.
Fantastiskt kamrat och familjemedlem som är alltid med på allt vi gör oavsett vad det är och ger alltid allt. Lättlärd, lyhörd och otroligt rolig att jobba med. Ger aldrig upp och gör alltid allt för att göra en nöjd och uppnå målet för dagen

Jag upplever kullen som positiv, livlig och energisk men med avknapp , arbetsvilliga med willing to please-bra fågelhantering, de älskar vatten! och är lättlärda, snälla och lite mjuka. De är tysta inne och till vardags, men vissa kan bli ljudliga när andra hundar har fågelsituationer. De kan ha ett ganska stort hårviltsintresse. 5st är röntgade alla med AA/00, 6 st är utställda med excellent i juniorklass =D Både Sunna är utställd tre gånger 2 i jaktklass båda med BIR o CERT.Sunna är alltid glad och älskar att arbeta och att gosa hon är suupersnäll, mjuk och lättförd. Deras far är den välmeriterade tyska hanen Geralt och deras mor den alltid glada och mentalt stabila Tappra Scruttan!

Detta är vad jag vet, jag vet inte allt, men jag skriver vad jag vet. Ep vet vi ju inte hur det nedärvs, men man tror att det är bra att inte dubblera i för nära generationer..

Vad jag vet om sjukdomshistoriken bakom dessa linjer är lite mindre om Lenni, de hundar jag har kunnat kolla upp ser bra ut, men här finns flera för mig okända hundar. Bakom Sunna finns återigen Kolvmakarens Sebulan i 4e generation. Scruttan har två kullsyskon som har varsin extra diskvalificerande extra tand, varifrån detta kommer vet jag inte men att men att dessa kan komma från hennes far Esspes B'Jobbe som förutom att han själv var en fantastiskt duktig hund och lämnat duktiga avkommor har fått valpar med extra tänder i andra kullar med andra tikar. Scruttans mamma Tappra Silva fick totalt tre kullar, totalt 29 valpar, i en av dessa kullar, med den Tyska hanen Merlin Von Der Fuchskaute, fick två valpar ep. Merlin är son till Rocky Von Neuarenberg som har haft flera valpar i flera länder och i Sverige tyvärr lämnat Ep fall både direkt o i andra o tredje generation.