SEJCH FIJCH SEUCH FIUCH SEVCH RLD N&F&A LD Startklass TAPPRA SAZOO och J NICOLAUS VOM PITTENTAL

I kullen finns

Årets Bästa hund på alla underlag BOLUNDENS VANDRINGSPRIS 21

Årets Bästa korthårshane  21

Svensk Vinnare 22


Både Sazoo och Nicolaus är starka och duktiga välmeriterade jakthundar som blev tidigt jaktmogna och arbetar med och för sin förare. De använder vindenmycket bra och har bra vattenpassion, stånd och avancer. Båda är tysta med naturlig avknapp. Båda är sociala och tillgängliga vad avser människor och båda är snälla ot andra hundar oavsett kön. Båda är friska med friska kullsyskon o nära släktingar. Båda är av mindre typ med grov och tät korthårspäls och mycket goda vinklar och tassar. Sazoo är en tyst och mjuk liten tik, 59cm/22 kg, med stor jaktlust o förighet. Hon har från mycket ung varit naturligt samarbetsvillig o jaktklok med mycket stor jaktlust, bra stånd o resanlag och bra vattenpassion Hon arbetar mycket självständigt fast med god förarkontakt. Sazoo är en mjuk tik som kräver fingertoppskänsla. Som unghund vann hon Ladypolkalen med en 9 i UKL o fälld Orrhöna, i ÖKL jagade hon sig till en 8a på skog o i elitklass en 7a på fjäll och en 8a på fält. Sazoo är torr och välpälsad med mycket bra vinklar runt om samt fina över och underlinjer. Sazoo har ett något tunt nosparti. Men hennes över- och underlinle, samtliga vinklar, tassar och päls är riktigt bra så på tre raka utställningar i jaktklass fick Sazoo 1 BIR med CERT o två 2BTKL med reservcert. Vid två år o 9 månader var Sazoo Svensk jaktchampion, Svensk utställningschampion och Svensk Viltspårchampion samt meriterad i lydnad o rallylydnad. Som hund är Sazoo okomplicerad, snäll mot allt o alla, mjuk och lättlärd, lugn, tyst och frisk. Sazoo är miljöstark men har alltid varit den lite lillgamla typen som tyst och snällt väntar på sin tur. Hon är en underbar tränings o jaktkompis som hänger med på allt och när hon jagar jagar hon från första minuten, mycket målmedveten, tar med sig all mark oavsett fältslag, utan att gå ur hand och vid flera tillfällen har uppvisat rapportering.
Sazoo vann som unghund skogsprovet Ladypokalen 2017 o blev utsedd till bästa fjällhund MSVK 2018 och 2018 utsedd till Svenska Vorstehklubbens bästa hund på samtliga underlag (Bolundens vadringspris).
Sazoo har startats i eftersöksgrenarna vid tre tillfällen, ett i varje klass ukl, ökl o ekl. Hon har 7 starter på jaktprov 2017 ökl EG, ukl 9, 2018 ökl 6, ökl 8, ekl EG, ekl 7, ekl 8
Sazoo tränas o tävlas även i Lydnad och Rallylydnad.Sazoo och alla hennes röntgade kullsyskon har A/A är friska och kommer ur friska linjer. Sazoo har även 1a pris på finskt jaktprov i elitklass (vinnarklass) samt två BIR på finska utställningar.
För mer information om Sazoo och hennes kullsyskon tex mentalitet, tävling mm titta i fliken för SA-kullen! Närmsta kända Ep finns hos två av SW-kullens mormors systers valpar.

Nikolaus är en kompakt medelstor (64cm) svartskimmelhane med bra päls, över och underlinje samt vinklar. Han har V1, vilket motsvarar excellent med CK på utställning. Nikolaus styrkor ligger i vattnet, där han imponerar med sin enorma passion och absoluta hårdhet, och i hans reviering där han nyttjar vind och anpassar sig till terrängen optimalt med god kontakt och samarbetsvilja. Nikolaus har stor rovdjursskärpa, är helt lugn och tyst på pass och hemma är han en mycket trevlig familjehund som lever med andra hundar och barn. Nikolaus smolk i bägaren är att hans far Sam, har lämnat inåtrullade ögonlock, vilket Nikolaus inte verkar ha lämnat i tidigare kullar. Däremot har hans valpar visat fina resultat på tyska unghundsprov.


 SW 2023-08-06 png
Skrmbild 2023-01-20 232253png