J Tappra Snälla+ NOUCH NOJ(K)CH Tiurjegerens Sheriff

Snälla är en fantastisk lugn och tyst familjehund som fungerar med och i en småbarnsfamilj mitt inne i storstan med allt vad det innebär. Snälla är verkligen öppen och tillgänglig samt genomsnäll mot allt och alla. Hon går stort och hårt men är lydig och förig utan att vara vek. Hon är en riktig liten Arbetsmyra! Allt hon gör, gör hon till 200% !! Snälla blev 2017 utsedd till årets bästa unghund av Svenska Vorsteh Klubben (Östra avdelningen) för sin 9a på jaktprov och hon blev som två åring uppflyttad till Elitklass jakt. Snälla har bra vattenpassion och älskar att apportera. Hon har förutom jakt även körts lite i drag o startat på viltspår o tränat lydnad. Snälla kommer från en kull med bra arbetslust, mentalitet o exteriör. Snälla har kullsyskon som är meriterade både i jakt (vinnare i ukl RP 2017),viltspår, rallylydnad, lydnad, utställning o drag. Hon och alla hennes kullsyskon är röntgade med A höfter o 0or på armbågarna. Snällas plump i protokollet, som jag ser det, är att hennes farfar , den tyska hanen DE JCH
Rocky Von Neuarenberg o far J Merlin von der Fushate som är meriterad med ett riktigt fint pris på jaktprov; 1GSP. Som tyvärr båda har lämnat avkommor med kramper har det visat sig under senare år. Snälla är helt krampfri. Snällas mor är SEUCH SEJCH Tappra Silva. Silva blev 2015 utsedd av SVKmellansvenska till bästa elitklasshund och Snällas mormor SEUCH SEJCH SELCH Tappra Stoya fick samma utmärkelser av SVKÖstra 2009. För mer information om Snälla och hennes kullsyskon tex mentalitet, tävling mm titta i fliken för SN-kullen!

Sheriff er en flott familiehund som fungerer utmerket med barn og mennesker for øvrig. Han er tålmodig, trygg og snill i hjemmet, samtidig som han er en flott jakthund og prøvehund. Jag har valt Sheriff inte bara för att han är en snygg, välvinklad, välpälsad, mentalt stabil duktig jakthund, utan också för att det på hans sida inte finns några kända fall av kramper! Som det ser ut idag förekommer det tyvärr kramper i en hel del linjer. För att samtidigt arbeta för rasen på lång sikt med en stor genetisk spridning kan man på kort sikt göra sitt bästa för att inte dubbla eventuella oönskade arvsanlag. Sheriff er Norsk utstillingschampion og Norsk kombinert jaktchampion. Han har 4 x 1. Ak på ulike skogsfuglprøver, 1. Vk m/Ck på høyfjell vinter, 2 x 1. Ak apport, samt flere andre premier på høyfjell høst, skog og apport. Sheriff har vært beste skogsfulghund på 2 av de 3 siste skogsfuglprøvene arrangert av Namdal fuglhundklubb på Namdalseid. Videre har han vært beste skogsfulghund og beste utstillingshund hos Namdal fuglehundklubb. Sheriff har representert korthår laget på NM- vinter, og har vært reserve NM- høyfjell. Han har tidligere 3 valpekull i Norge, samt 1 i Sverige. 7 av de 14 valpene fra de 2 første kullene er HD fotografert med resultatet A. 4 av 5 avkom fra de samme kull er premiert på jaktprøve. bla Crom av Traeregga. Sheriffs far er Irgas (regnr. 31701/92) som vant NM høyfjell vinter i 1998, og hans mor NJCH NJ(K)CH Tierbuas Enya (regnr. 16125/06) som er premiert i alle klasser både på høyfjell, skog og apport.

Båda hundarna är naturligt lugna och tysta inne och fantastiska familjehundar med suveräna jaktegenskaper som gillar att jobba.

SE 2022-07-27 png